Επιστροφές & Αλλαγές

Εάν ανήκετε σε κάποια από τις παρακάτω περιπτώσεις, μπορείτε να ζητήσετε την επιστροφή του προϊόντος που αγοράσατε. Η διαδικασία επιστροφής είναι απλή, εύκολη και άμεση. Αρκεί να ακολουθήσετε την σχετική διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω για την περίπτωσή στην οποία εμπίπτετε. Η επιστροφή θα γίνεται δεκτή μόνο κατόπιν επικοινωνίας και έγκρισης της εταιρείας

  • Εάν έχετε παραγγείλει λάθος προϊόν ή έχετε μετανιώσει για την αγορά σας:

Εάν είστε φυσικό πρόσωπο (καταναλωτής) και η αγορά σας προορίζεται για προσωπική και μόνο χρήση, τότε δικαιούστε να υπαναχωρήσετε χωρίς να αναφέρετε κάποιο λόγο εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την παράδοσή του σε εσάς, επιστρέφοντάς μας το προϊόν. Πατήστε εδώ για να συμπληρώσετε την φόρμα επιστροφής.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης ισχύει εφόσον:

  • το προϊόν βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση, με το σύνολο των εξαρτημάτων και των εντύπων που το συνοδεύουν (μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο)
  • η σχετική δήλωσή σας γίνει πριν την παρέλευση του 14ημέρου από την παράδοσή του σε εσάς

 Έξοδα Αποστολής: η επιστροφή γίνεται με δικό σας μέσο και κόστος εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα της σχετικής δήλωσής σας για Υπαναχώρηση.

Στην περίπτωση που επιλέξετε κατά την επιστροφή των εμπορευμάτων, χρέωση αποστολέα (δική σας), επιβαρύνεστε εκ νέου τα μεταφορικά της νέας αποστολής.

Στην περίπτωση που επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη μεταφορική της επιλογής σας, θα επιβαρυνθείτε εξ ‘ολοκλήρου το κόστος των μεταφορικών το οποίο και θα καταβάλετε στην μεταφορική εταιρεία που θα επιλέξετε την στιγμή της αποστολής του δέματος. Επιπλέον θα πρέπει να μας το αναφέρετε γραπτώς αποστέλλοντας μας σχετικό email στο info@clickdom.gr. Στο email θα πρέπει να γράψετε τον αριθμό αποστολής του δέματος που μας επιστρέφετε.

Σε αντίθετη περίπτωση μπορείτε να επιστρέψετε το δέμα με δική μας χρέωση. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαδικασία επιστροφής με χρέωση παραλήπτη (δηλαδή το clickdom) έχει 4€ κόστος μεταφορικών. Κάθε επιστροφή γίνεται είτε με την ACS Courier είτε με τα Elta Courier είτε με την Courier Center.

Το ποσό αυτό θα προστεθεί στα μεταφορικά της νέας αποστολής ή θα κρατηθεί (συμψηφισμός) από την επιστροφή χρημάτων σας και συνεπώς δεν θα χρειαστεί να πληρωθεί στην μεταφορική εταιρεία κατά την επιστροφή του προϊόντος. Αποστέλλοντας το δέμα θα ενημερώσετε ότι η χρέωση είναι του παραλήπτη (δική μας). Επιπλέον, επιστροφή χρημάτων γίνεται μόνο για την αξία των προϊόντων (δεν συμπεριλαμβάνονται έξοδα που τυχόν έχετε πληρώσει).

Όροι και προϋποθέσεις για την άσκηση του δικαιώματος Υπαναχώρησης

Το δικαίωμα υπαναχώρησης μπορείτε να το ασκήσετε το αργότερο εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του προϊόντος από εσάς ώστε να θεωρηθεί εμπρόθεσμη και δεν χρειάζεται κάποια επιπλέον αιτιολόγηση από εσάς.

Προϋπόθεση για την έγκυρη άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης είναι το προϊόν να είναι στην αρχική του κατάσταση, η συσκευασία του να είναι η αυθεντική, σε άριστη κατάσταση, όχι κατεστραμμένη ή ελλιπής ή με εμφανή σημάδια φθοράς και να περιλαμβάνονται όλα τα παρελκόμενα, τυχόν δώρα, συνοδευτικά προϊόντα και υλικά.

Σε περίπτωση όπου το προϊόν έχει χάσει την αξία του λόγω κακής μεταχείρισης η οποία ξεφεύγει από την απλή εξέταση της λειτουργικότητας και των χαρακτηριστικών του προϊόντος, θα πρέπει να αποκαταστήσετε με χρηματική αποζημίωση τη μείωση της αξίας του. Σε αυτήν την περίπτωση από το ποσό που θα σας επιστρέψουμε, θα αφαιρεθεί η συγκεκριμένη χρηματική αποζημίωση. Σε κάθε τέτοια περίπτωση συμψηφισμού θα ενημερωθείτε πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία πίστωσης και επιστροφής των χρημάτων. Ειδικά στις περιπτώσεις εξαρτημάτων ή ανταλλακτικών και σε όσες το υλικό απαιτεί κατάλληλη τεχνογνωσία τόσο για την επιλογή του όσο και για την εγκατάσταση του και το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν αυτόνομη μονάδα, θεωρείται ότι η αποσφράγιση της συσκευασίας του συνεπάγεται αυτόματα ότι έχει χάσει τουλάχιστον το 50% της εμπορικής του αξίας και σε περίπτωση υπαναχώρησης θα πιστώνεται ανάλογα στο 50% ή και λιγότερο της αξίας τιμολόγησης.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η εταιρία μας δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια ή καταστροφή τυχόν δεδομένων ή άλλων στοιχείων αποθηκευμένων στη επιστρεφόμενη συσκευή και θα πρέπει να εξασφαλίσετε πριν την αποστολή του προϊόντος ότι σε αυτό δεν υπάρχουν καθόλου δεδομένα και είναι στην αρχική / εργοστασιακή κατάσταση.

Εξαιρέσεις του Δικαιώματος Υπαναχώρησης:
Το δικαίωμα Υπαναχώρησης δεν ισχύει για τις περιπτώσεις που εξαιρούνται από την κείμενη νομοθεσία και νομολογία, όπως λ.χ. προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί για εσάς με δικές σας προδιαγραφές ή/και είναι σαφώς εξατομικευμένα, προϊόντα που λόγω της φύσης τους είναι, μετά την παράδοση, αναπόσπαστα αναμεμειγμένα με άλλα στοιχεία, υπηρεσίες που έχουν ήδη εκτελεστεί ή/και αν έχετε προμηθευθεί από εμάς ψηφιακό περιεχόμενο μη παρεχόμενο σε υλικό φορέα και ξεκίνησε η εκτέλεση, προϊόντα που δεν είναι κατάλληλα για επιστροφή για λόγους προστασίας της υγεία ή της υγιεινής εφόσον έχουν αποσφραγιστεί ή μπορούν να αλλοιωθούν ή λήγουν σύντομα, καθώς και ηχητικών ή οπτικών εγγραφών αναλώσιμων εκτυπωτών, προγραμμάτων και λογισμικού που έχουν αποσφραγιστεί.

  • Επιστροφή λόγω παράδοσης λανθασμένου προϊόντος:

Στην περίπτωση που το προϊόν που σας παραδόθηκε είναι άλλο από αυτό που παραγγείλατε με αποδεδειγμένη υπαιτιότητά μας, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την παράδοσή του σε εσάς χωρίς χρέωση μεταφορικών. Η επιστροφή του προϊόντος, σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να γίνει μόνο εάν το προϊόν βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση και με πλήρη αυθεντική άθικτη συσκευασία.

Έξοδα αποστολής: η επιστροφή για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις γίνεται με δικό μας κόστος με βασική προϋπόθεση ότι έχει προηγηθεί επικοινωνία σας με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών, προκειμένου εν συνεχεία και να σας αποστείλουμε το ορθό προϊόν. Πατήστε εδώ για να συμπληρώσετε την φόρμα επιστροφής.

  • Εάν το προϊόν είναι ελαττωματικό:

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ελέγχοντας τα προϊόντα πριν την αποστολή, ώστε να λαμβάνετε τα προϊόντα σε άριστη κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά, στην περίπτωση που ένα προϊόν που αγοράσατε αποδειχθεί ελαττωματικό είναι απαραίτητο να προβούμε στον έλεγχο του. Εφόσον ο έλεγχος αυτός δε δύναται να γίνει από εμάς, το προϊόν θα αποστέλλεται για έλεγχο στο τεχνικό τμήμα του προμηθευτή. Σε αυτήν την περίπτωση, το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τον έλεγχο του εκάστοτε προϊόντος, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το τεχνικό τμήμα. Η εταιρεία μας, δε φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε καθυστέρηση υπάρξει στην διαδικασία ελέγχου. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου και επιβεβαίωσης του ελαττώματος το προϊόν θα αντικαθίσταται άμεσα, χωρίς καμία επιβάρυνση. Πατήστε εδώ για να συμπληρώσετε την φόρμα επιστροφής.

Για τις περιπτώσεις DOA και εγγυήσεων διαβάστε περισσότερα εδώ: Αντικατάσταση DOA

 

Έλεγχος & Επιστροφή Χρημάτων: Εφόσον εντός του εν λόγω διαστήματος το προϊόν παραληφθεί από εμάς, και αφού ελεγχθεί και διαπιστωθεί η καλή του κατάσταση κατά τα ανωτέρω, θα σας επιστρέψουμε στο σύνολό του το τίμημα που έχετε καταβάλει για τη συγκεκριμένη αγορά, με τον ίδιο τρόπο που το είχατε εξοφλήσει το αργότερο εντός 14 ημερών από την ημέρα που θα παραλάβουμε τα επιστρεφόμενα προϊόντα.

  • Στην περίπτωση που αιτηθείτε επιστροφή χρημάτων (υπαναχώρηση), το ποσό που θα σας πιστωθεί είναι ίσο με την αξία των επιστρεφόμενων προϊόντων (δεν συμπεριλαμβάνονται έξοδα που τυχόν έχετε πληρώσει). Το τελικό ποσό της επιστροφής θα σας κατατεθεί εντός 14 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής των προϊόντων που επιστρέφεται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχετε αποστείλει μέσω email ή απευθείας στην κάρτα που χρησιμοποιήσατε κατά την αγορά σας ή στον λογαριασμό σας στην PayPal, ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής της αρχικής σας παραγγελίας. Ενδέχεται να υπάρξουν κρατήσεις από την τράπεζα σας, και ενδεχόμενη καθυστέρηση. Η εταιρεία μας δεν υποχρεούται να καλύψει τα έξοδα που χρεώνει (κατά τη συνήθη πρακτική των τραπεζών) ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός που συνεργάζεται ο πελάτης κατά την λήψη των ποσών που επιστρέφονται.
  • Στην περίπτωση που η εξόφληση του τιμήματος έχει γίνει με Τραπεζικό έμβασμα ή αντικαταβολή, προκειμένου να σας επιστραφεί το εν λόγω ποσό, θα υποδεικνύετε από πλευράς σας (μέσω της φόρμας επιστροφών ή με αποστολή στο info@clickdom.gr ) τον Τραπεζικό λογαριασμό και το όνομα του δικαιούχου στον οποίο θα γίνεται με κατάθεση η επιστροφή του τιμήματος του προϊόντος.

Η επιστροφή θα γίνεται δεκτή μόνο κατόπιν έγκρισης της εταιρείας και θα πρέπει να πραγματοποιείται αποκλειστικά με τις εταιρείες ταχυμεταφορών ACS Courier, Courier Center και Elta Courier, με δική μας χρέωση.

Θα πρέπει τα προϊόντα να βρίσκονται σε άρτια κατάσταση, πλήρη και χωρίς φθορές, όπως τα παραλάβατε, να μην έχουν αφαιρεθεί οι ειδικές σημάνσεις και στην εργοστασιακή τους συσκευασία, έτσι ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια και να αποφευχθεί οποιαδήποτε φθορά. Τα προϊόντα ταξιδεύουν για λογαριασμό και με ευθύνη του πελάτη.

**Στην περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο ελάττωμα κατά τον ποιοτικό έλεγχο στο προϊόν που επεστράφη, η εταιρεία οφείλει να επιστρέψει το δέμα πίσω στον καταναλωτή ή να επικοινωνήσει με τον καταναλωτή για την επίλυση του ζητήματος. Η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ζημιές ή φθορές των προϊόντων μετά τη χρήση ή την τοποθέτηση τους και δεν υποχρεούται σε καμία περίπτωση σε αντικατάσταση αυτών.

Αποστολή δέματος:

clickdom, Λυκούργου 20,

Άγιος Δημήτριος Αττικής,

 ΤΚ 17341, Τηλ: 2117401051.

 

Στην περίπτωση που επιλέξετε κατά την επιστροφή των εμπορευμάτων, χρέωση αποστολέα (δική σας) θα πρέπει να μας το αναφέρετε γραπτώς αποστέλλοντας μας σχετικό email στο info@clickdom.gr. Στο email θα πρέπει να γράψετε τον αριθμό αποστολής του δέματος που μας επιστρέφετε. Στην περίπτωση που δεν μας το κοινοποιήσετε το σύστημα αυτόματα θα θεωρήσει ότι η χρέωση επιβαρύνει τον παραλήπτη (εμάς).

Στην περίπτωση που επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη μεταφορική της επιλογής σας, θα επιβαρυνθείτε εξ ‘ολοκλήρου το κόστος των μεταφορικών το οποίο και θα καταβάλετε στην μεταφορική εταιρεία που θα επιλέξετε την στιγμή της αποστολής του δέματος.

*Για την επιστροφή, αλλαγή ή αντικατάσταση του εμπορεύματος θα λαμβάνεται υπόψη η αξία που αναγράφεται στην απόδειξη αγοράς.

Επιστροφές Προϊόντων Με Box Now

Μπορείτε να στείλετε το προϊον σας μέσω της Box Now.

Σε περίπτωση που παραλάβατε την παραγγελία σας και επιθυμείτε να επιστρέψετε το προϊόν σας, μπορείτε να βρείτε την κοντινότερη θυρίδα Box Now δίπλα σας και να ολοκληρώσετε την αποστολή προς εμάς εύκολα και γρήγορα.

Απλά πατήστε το παρακάτω κουμπί για να ξεκινήσετε τη διαδικασία Επιστροφής.

**Το κόστος της επιστροφής με Box Now είναι 2€.